Akut tandvård för dig med utslagna gaddar i Jönköping

Akut tandvård i Jönköping finns för dig som till exempel fått dina tänder utslagna. Vänta inte till imorgon med att ringa tandläkarens journummer. Akut är akut.

När du har åkt på en tjottablängare rakt i nyllet så gaddarna trillat ut är det inte läge att konsultera en gammal slangordbok. Då är det raka vägen in till en tandläkare med akutmottagning som gäller. Utslagna tänder bör sättas tillbaka så snabbt som möjligt.

För du vet väl att det faktiskt finns en chans att det går att sätta tillbaka dina gamla tänder? Det beror på hur de trillat ut, och i vilket skick de är. På vägen in till tandakuten bör du förvara dem på ett av två sätt: Antingen i mjölk, eller i munnen. Lägg dem inte i vatten eller löst i handen, då är risken stor att de inte kommer kunna användas.

Akut tandvård är verkligen akut

De tandläkare som erbjuder akut tandvård i Jönköping har ofta ett särskilt journummer tydligt utsatt på sin hemsida. Du är inte hänvisad till ordinarie telefontider. Det är nämligen mycket vanligt att tjottablängare rakt i nyllet händer just utanför kontorstider. Ofta nattetid, exempelvis i krogköer.

Men även om du är lite på lyset, örat eller kanelen (hur du nu helst skulle vilja uttrycka en mild salongsberusning) så måste du söka vård för dina utslagna tänder. Även om du helst skulle vilja gå hem och lägga dig. Det är inte värt att vänta till imorgon. Ju längre du väntar, desto mer komplicerat kan det bli att ordna upp situationen.